lomamökin kuva Pakarisen Lomamökit
 
ETUSIVU
MÖKIT
SIJAINTI
HINNASTO
YHTEYSTIEDOT
PALAUTE
LÄHISEUDUN KOHTEET
VARAUSTILANNE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähiseudun kohteet

Pienen ajomatkan päässä lomamökeiltä on runsaasti mielenkiintoisia käyntikohteita.

Alla luettelo joistakin kohteista:

 

Valamon Luostari Valamon ortodoksinen munkkiluostari sijaitsee Heinävedellä. Luostari on vireästi toimiva ortodoksinen kulttuurikeskus, jossa käy vuosittain yli satatuhatta vierailijaa. Etäisyys lomamökeiltä noin 50 km.
   
Kermansavi Kermansaven tehdas ja sen yhteydessä toimiva tehtaanmyymälä sijaitsevat Heinävedellä. Ehdoton käyntipaikka keramiikan ystäville! Etäisyys lomamökeiltä noin 40 km.
   
Koloveden kansallispuisto Koloveden kansallispuisto suojelee Saimaan luonnontilaista saaristoluontoa, saimaannorpan elinympäristöä ja eteläsuomalaista metsäluontoa. Erämainen kansallispuisto tarjoaa miellyttävän ympäristön melontaretkeilyyn tai souteluun luonnonrauhan keskellä. Etäisyys lomamökeiltä noin 45 km.
   
Kerimäen kirkko Vuonna 1848 käyttöön vihitty kirkko on maailman suurin puukirkko. Kirkon penkkien yhteenlaskettu pituus on noin 1670 m ja istumapaikkoja löytyy yli 3000 hengelle. Seisomapaikkoineen kirkkoon mahtuu kerralla n. 5000 ihmistä. Etäisyys lomamökeiltä noin 50 km.
   
Taidekeskus Retretti Taidekeskus Retretti Punkaharjulla on Pohjoismaiden suurin taidekeskus. Näyttelytilasta yli puolet on ainutlaatuisessa luolastossa. Etäisyys lomamökeiltä noin 70 km.
   
Metsämuseo Lusto Punkaharjulla sijaitsevassa metsämuseo Lustossa saa helposti kulumaan vaikka koko päivän. Paljon katseltavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Etäisyys lomamökeiltä noin 70 km.
   
Savonlinnan Oopperajuhlat

Oopperajuhlien juhlakausi on 3.7 - 1.8.2009. Käyntipaikka kultuurinnälkään. Toki Savonlinnassa ja sen kuuluisalla torilla kannattaa käydä kesäaikaan muutenkin. Etäisyys lomamökeiltä noin 75 km.

   
Olavinlinna Olavinlinna perustettiin vuonna 1475 turvaamaan Ruotsi-Suomen valtakunnan itärajaa. Linna on kokenut historian melskeissä sekä ruotsalaisten että venäläisten herruuden. Nykyisin Olavinlinna on suosittu turistikohde ja Savonlinnan Oopperajuhlien päänäyttämö. Etäisyys lomamökeiltä noin 75 km.
   

Lasten kohteet

Punkaharjun Kesämaa ja Kiteen eläinpuisto ovat varmasti lasten mieleen!

   
Lekotin laskettelukeskus Savonrannan laskettelukeskus Lekotissa on mukavat rinteet perheen pienimmillekin. Etäisyys lomamökeiltä noin 20 km.
   
Savonrannan kirkonkylä Kauniista kosken rannalla sijaisevasta kirkonkylästä löytyvät kauppojen lisäksi myös ravintolapalvelut. Etäisyys lomamökeiltä noin 18 km.